Menü

Fog CT, vagyis 3D Cone Beam CT diagnosztika

Fogászati CT felvétel (CBCT)

Rendelőnk saját CB-CT berendezéssel rendelkezik.

A CB-CT egy speciálisan a fogászat igényeire kialakított diagnosztikai eszköz. Az információ tartalma vetekszik a hagyományos CT felvételekkel, míg a sugárdózis csak a töredéke a hagyományos CT- nek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy három dimenziós felvételt tudunk készíteni az arckoponya képleteiről, állcsontokról, fogakról. Az így elkészült felvételt szeletekre bonthatjuk a tér bármelyik síkjában.

A felvétel rengeteg hasznos információt tartalmaz, ma már el sem tudnánk képzelni az életünket a segítsége nélkül. Segít az állapot felmérésében implantáció előtt, már jó előre tudjuk milyen méretű és típusú implantátum az optimális, mi a legjobb pozíció, milyen a csont sűrűsége, mi a környező anatómia képletek egyéni variációja, hol vannak a tevékenységünk biztonsági határai.

Bölcsességfog eltávolításakor segít az esetleges idegsérülés elkerülésében. Gyökérkezelésnél már előre tudjuk az idegcsatornák eloszlását, hosszát, görbületeit. Egy kezelési terv összeállításakor segít megítélni a régebbi gyökérkezelések hosszú távú sikerességét, felállítható a fogak hosszú távú prognózisa, segít kimutatni az esetlegesen csak évek múlva tünetet okozó elváltozásokat is. Így időt, fáradságot, és kezelési költséget takarít meg mindenkinek.

Kérjen időpontot most, és méresse fel fogazata állapotát Cone Beam CT felvétellel!