Menü

Az implantálásról

Napjainkban nagyon sokféle implantáció rendszer létezik.

Az implantátumok felhasználása forradalmasította a foghiányok ellátását. A jól bevált, sok sok éve jól működő hídpótlásoknak már reális alternatívájává váltak. Egyértelmű előnyük, hogy felhasználásuk esetén nincs szükség a saját fog anyagának vesztésével járó előkészítésre. Egy hiány esetén elégséges lehet egy implantátum beültetése és három-négy hónapot követően már teljes értékű fogat használhatunk.

Az implantátum behelyezésének feltétele az elegendő csontmennyiség. Hátránya, hogy a beültetés egy sebészeti folyamat. Az elmúlt években a műtéti szemlélet sokat fejlődött, pácienseink egyre kevesebb, a beavatkozást követő kellemetlenségről számolnak be. (Lásd: pácienseink mondták az implantálásról)

Elegendő csont mennyiség esetén a beavatkozás fájdalommentes, a műtétet követő periódus gyógyszeresen jól kezelhető, rutin folyamat.

Az elérhető csont kínálat megítéléséhez fogászati CT készítésére van szükség.

Rendelőkben nagyon pozitívak a visszajelzések az implantációkat követően, így bátran javasoljuk ezt a megoldást a pácienseknek. Azt tapasztaljuk, hogy a hagyományos hídpótlások aránya visszaszorulóban van. Továbbra is szükség van rájuk, de az indikációs területük szűkűl.

Amennyiben a páciens nem rendelkezik elegendő csontmennyiséggel az implantálás kivitelezéséhez, lehetőség van a csontszövet irányított regenerációjára. Ekkor különböző csontpótló eljárásokkal új csontszövet hozható létre a kívánt területen.

Ezen eljárások már összetettebbek, idő és ráfordítás igényük nagyobb.

Jó hír, hogy ma már szinte minden esetben megoldást nyújthatnak. Az egyszerűbb csontpótlásokat rendelőnkben végezzük vagy szükség esetén szakosodott intézménybe irányítjuk pácienseinket.

Néhány szóban a rendelőnkben használt implantátumokról:

AlphaBio implantátumokAlpha Bio

Magyarország piacvezető implantátum típusa. Korszerű univerzális implantátum, kimagasló ár érték aránnyal. 10 év gyártói garanciával.

Conelog Camlog implantátumokConelog Camlog

A német nyelvterület egyik elismert és széles körben használt implantátuma. Középutat jelent az abszolút prémium és a felső középkategória között.

Nobel Biocare implantátumokNobel Biocare

Az abszolút prémium kategória. A Nobel név már több mint 30 éve jelenti az ideális implantátum etalonját. Ha szereti a kompromisszum mentes megoldásokat, akkor ez az Ön implantátuma.